Geen producten (0)

textielkunst door Francis en Mara

Francis en Mara

maken kunst van textiel

Kennen elkaar al heel lang

Tja, Francis en Mara... Mara en Francis... We kennen elkaar al heel lang vanuit onze vriendengroep. Zo'n zes zeven jaar geleden vatten we het plan op om samen creatieve workshops te volgen. We wilden allebei onze creatieve horizon verbreden. Van de anti-kraakwoning van Mara's vriend pikten we een stuk in om creatief in los te gaan. Ons eerste atelier met als kopstuk Francis' naaimachine.

Zijn een textielkunstduo

Uit allerlei hoeken hebben we stoffen verzameld. Na wat zwoegen en veel lol was ons eerste kussen geboren. En daarmee ook Francis en Mara: het textielkunstduo. 

Uniek door hergebruik van materialen

In ons werk gebruiken we veelal oude kledingstoffen, restanten en stofstalen. Wij proberen zoveel mogelijk te hergebruiken. Hierdoor zijn al onze werken ook uniek.

Hebben heel diverse inspiratiebronnen

Onze inspiratie komt van verschillende bronnen; de natuur, kunst, films, verhalen, pinterest, en zo maar door. Ook inspireren onze klanten ons doordat zij ons vragen een bepaald onderwerp of stijl te gebruiken. In dat geval inspireren we elkaar door ideeen aan te vullen met andere ideeen waar dan uiteindelijk een uniek en persoonlijk ontwerp uit ontstaat.